۱۵ روش «پیدا کردن دوست بعد از مهاجرت»

"کلینیک روان‌درمانی حس تاسیس شده تا مراقبت‌های سلامت روان در اختیار همگان قرار گیرد. این مجموعه تلاش می‌کند تا با تسهیل ارتباط درمانگر و درمان‌جو، خدمات مشاوره ای در حوزه‌های مختلفی ارائه نماید و تجربه‌ی حس خوب روان‌درمانی را برای مراجعین به ارمغان بیاورد."

پیدا کردن دوست بعد از مهاجرت

تصور کنید در هوایی سرد آتش روشن کرده‌اید، چقدر گرمای آتش دل‌نشین است؟ پیدا کردن دوست بعد از مهاجرت نیز می‌تواند امید و گرمای زندگی را به شما بازگرداند. در جامعه جدیدی که حتی نوع لبخندشان با مردم زادگاهتان تفاوت دارد و به‌شدت احساس تنهایی و غریبی می‌کنید، فقط دوستی امن می‌تواند فریادرس لحظه‌هایتان باشد. پیدا کردن دوست بعد از مهاجرت سخت است، اما نشدنی نیست. فرقی ندارد برون‌گرا هستید یا درون‌گرا، همان‌طور که زبان جدید یاد گرفتید، قادر به ایجاد رابطه جدید هم هستید.

تا انتهای این مقاله از کلینیک حس همراه ما باشید تا با کمک راهکارهای ساده اما تأثیرگذار آن، دوستان جدید و روابط معناداری ایجاد کرده و از تنهایی رها شوید. به یاد داشته باشید که متخصصان کلینیک حس همواره آماده کمک رسانی به شما هستند. چنانچه احساس می‌کنید برای دوست یابی در کنار این ترفندها نیاز به مشاوره هم دارید، کافی است برای رزرو تایم فرم زیر را پر کنید.

بارگذاری...

روش‌های پیدا کردن دوستان جدید قبل از مهاجرت

پیدا کردن دوست بعد از مهاجرت

شما تصمیم گرفته‌اید مهاجرت کنید و برنامه‌های آن را چیده‌اید. آیا از لحاظ روانی هم خودتان را بررسی کرده‌اید؟ چقدر به احساس تنهایی بعد از مهاجرت فکر می‌کنید و چقدر این موضوع روحتان را مچاله می‌کند؟ یکی از روش‌های آرام‌سازی و پیشگیری از ابتلا به افسردگی بعد از مهاجرت این است که از الان در کشور خودتان، مقدمات آشنایی با افراد جدید در کشور مقصد را بچینید. حتماً می‌پرسید چگونه؟ ادامه مطلب را بخوانید.

پیشنهاد مطالعه:
سکس تراپی چیست و در چه موقعی باید به آن مراجعه کرد؟

۱- تحقیق و مطالعه همه‌جانبه داشته باشید

آشنایی با فرهنگ، آداب‌ورسوم و زبان کشور جدید قبل از مهاجرت اهمیت فراوانی دارد. با مطالعه این موارد حال‌ و هوای کشور موردنظر بیشتر برای شما قابل‌لمس می‌شود و ارتباط مؤثرتری با مردم محلی برقرار می‌کنید. یادگیری زبان کشور مقصد نه‌ تنها به شما کمک می‌کند تا در موقعیت‌های مختلف بهتر عمل کنید بلکه در ایجاد دوستی‌های جدید و ماندگار هم نقش مهمی ایفا می‌کند. پس قبل از سفر، کمی وقت بگذارید و با فرهنگ و زبان مقصد آشنا شوید.

مثلاً اگر مقصد شما آلمان است باید بدانید که آلمانی‌ها به وقت‌شناسی اهمیت زیادی می‌دهند. اگر قرار ملاقاتی دارید یا می‌خواهید در رویدادی شرکت کنید، بهتر است همیشه چند دقیقه زودتر حاضر شوید. تأخیر در آلمان بی‌احترامی تلقی می‌شود. (مقاله مرتبط: شوک فرهنگی مهاجرت)

۲- ارتباط آنلاین برقرار کنید

با پیوستن به گروه‌های آنلاین مرتبط با علاقه‌هایتان، فرصتی برای ارتباط با افراد هم‌فکر و کسب اطلاعات مفید درباره مکان‌های دیدنی، رویدادها و آداب‌و‌رسوم محلی پیدا می‌کنید. این تعاملات آنلاین باعث ایجاد دوستی‌های جدید و عمیق می‌شود و حتی این دوستان به شما کمک می‌کنند برنامه‌ریزی بهتری برای زندگی در کشور جدید داشته باشید.

۳- در رویدادهای آنلاین شرکت کنید

شرکت در رویدادها و وبینارهای آنلاین، چه رویدادهایی که به علایق شخصی شما مرتبط هستند و چه رویدادهایی که جامعه ایرانیان برگزار می‌کنند، پلی برای آشنایی با افراد متخصص و هم‌وطنتان در سراسر جهان است. این رویدادها بستر مناسبی برای یادگیری، شبکه‌سازی و ایجاد دوستی‌های جدید هستند.

روش‌های پیدا کردن دوست بعد از مهاجرت

دوستیابی قبل از مهاجرت

دوست خوب گنج ارزشمندی است که غم تنهایی را از دل پاک می‌کند. درک می‌کنیم که مسیر سختی در پیش رو دارید؛ چرا که انتخاب دوست حتی در زادگاهمان هم سخت است، اما باید برای پیدا کردن دوست بعد از مهاجرت ذهن بازداشته باشید.

به نقل از سایت topuniversities: «در محیط‌هایی مثل دانشگاه که فضایی پویا است، دوستی‌های غیرمنتظره‌ای شکل می‌گیرد. حتی ممکن است این دوستی‌ها برخلاف آن چیزی باشد که فکرش را می‌کردید. پس ذهنتان را باز نگه‌دارید.»

فرایند پیدا کردن دوست بعد از مهاجرت زمان‌بر و طولانی است و نیاز به صبر دارد. استف یکی از مهاجران به لندن، در سایت theportablewife این‌گونه می‌گوید که: «۵ سال است در لندن زندگی می‌کنم ولی هنوز هم سخت هست که با افراد جدید ارتباط بگیرم.»

پیشنهاد مطالعه:
دلیل «افسردگی تعطیلات» برای مهاجران چیست؟

در ادامه به راهکارهایی برای ایجاد روابط دوستانه در کشور جدید می‌پردازیم.

  1. با همسایه‌ها ارتباط بگیرید.
  2. در کلاس‌های موردعلاقه‌تان شرکت کنید.
  3. به باشگاه ورزشی بروید.
  4. از برنامه‌های آنلاین موبایل مثل اینستاگرام یا فیس‌بوک استفاده کنید.
  5. در رویدادهای اجتماعی مثل کنسرت‌ها و جشنواره‌ها شرکت کنید.
  6. با تورها به مکان‌های دیدنی کشوری که هستید سفر کنید.
  7. فعالیت‌های داوطلبانه انجام دهید.
  8. زبان کشور جدید را یاد بگیرید تا ارتباط مؤثرتری برقرار کنید.
  9. برای پیدا کردن دوست بعد از مهاجرت صبور باشید.
  10. برای ایجاد دوستی‌های جدید ارزش‌هایتان را فراموش نکنید. با احترام به خودتان دوستی‌های ارزشمندتری شکل می‌گیرد.
  11. دعوت همسایگان یا دوستانتان را برای دورهمی رد نکنید.
  12. اگر باب آشنایی باز شد خودتان پیگیر ملاقات‌های بعدی باشید.
  13. مهارت‌های اجتماعی‌تان را افزایش دهید.
  14. از تکنیک مکالمات کوتاه برای شروع رابطه استفاده کنید. مثلاً از همسایه بپرسید رستوران خوب در این منطقه کجا است؟
  15. استفاده از خدمات مشاوره

 مزایا و معایب پیدا کردن دوست بعد از مهاجرت چیست؟

دوستیابی پس از مهاجرت

پیدا کردن دوست بعد از مهاجرت باعث احساس تعلق و آرامش خیالتان می‌شود اما اگر این دوستی‌ درست انتخاب نشود عواقبی هم دارد. به قول معروف: «دوست بد به‌اندازه دشمن خطرناک است.»

مزایا و معایب پیدا کردن دوست بعد از مهاجرت
مزایااحساس تعلق و کاهش احساس تنهایی، حمایت اجتماعی، یادگیری سریع‌تر زبان جدید، کشف فرهنگ جدید، ایجاد خاطرات جدید
معایبایجاد ترس از طرد شدن، ایجاد سوءتفاهم ناشی از تفاوت‌های فرهنگی، تغییر دائمی در روابط، رقابت بین دوستان جدید و قدیمی، احساس ناامنی به دلیل شناخت ناکافی

نقش روان‌شناس در پیدا کردن دوست بعد از مهاجرت

روان‌شناسان مهاجرت با مشاوره‌های تخصصی و آموزش مهارت‌های ارتباطی، به مهاجران کمک می‌کنند تا در محیط جدید دوستان سالمی پیدا کنند. آن‌ها با شناسایی موانع اجتماعی و عاطفی که ممکن است در ایجاد روابط جدید وجود داشته باشد، راهکارهایی مؤثر می‌دهند. همچنین از طریق آموزش مهارت‌های ارتباطی، افزایش اعتمادبه‌نفس و کمک به غلبه بر ترس از رد شدن به مهاجران کمک می‌کنند تا روابط اجتماعی قوی و پایدار برقرار کنند. یکی دیگر از خدمات روانشناسی مهاجرت این است که آن‌ها گروه‌های اجتماعی و فعالیت‌هایی که زمینه‌ساز آشنایی با افراد جدید می‌شوند را به مهاجران معرفی می‌کنند. (مقاله مرتبط: انواع گروه درمانی)

پیشنهاد مطالعه:
«روان درمانی فردی» موثرترین راه برای بهبود کیفیت زندگی

نتیجه‌گیری

یکی از مهم‌ترین چالش‌های مهاجرت ایجاد روابط دوستانه و ساختن شبکه اجتماعی جدید است. با تحقیق قبل از مهاجرت و استفاده از راهکارهایی که در این مقاله به آن‌ها پرداختیم می‌توانید دوستان جدیدی پیدا کنید. یادتان نرود که این پروسه زمان‌بر است و نیاز به صبر و تلاش دارد. با گشاده‌رویی و پذیرش تفاوت‌های فرهنگی می‌توانید روابطی ماندگار بسازید.

کلینیک حس‌ با ارائه خدمات مشاوره‌ و روان‌شناسی مهاجرت، به شما کمک می‌کند تا با چالش‌های اجتماعی پس از مهاجرت بهتر سازگار شوید و در زمانی کوتاه، دوستان جدیدی پیدا کنید. شما می‌توانید با پرکردن فرم وقت مشاوره می‌توانید از تیم تخصصی حس نوبت بگیرید و حس‌های ناسازگاری که مانع از ایجاد دوستی‌های پایدار می‌شوند را شناخته و آن‌ها را ترمیم کنید.

سؤالات متداول

  1. پیدا کردن دوست بعد از مهاجرت چقدر زمان می‌برد؟
    این فرایند زمان‌بر است و به مهارت‌های اجتماعی و تلاش شما بستگی دارد.
  2. چگونه سریع‌تر در کشور مقصد دوستان پیدا کنیم؟
    شرکت در رویدادهای اجتماعی، یادگیری زبان محلی و استفاده از گروه‌ها و برنامه‌های آنلاین کمک زیادی می‌کند.
  3. چرا مشاوره در پیدا کردن دوست بعد از مهاجرت مؤثر است؟
    روان‌شناسان مهاجرت با آموزش مهارت‌های ارتباطی و افزایش اعتمادبه‌نفس، به مهاجران کمک می‌کنند روابط اجتماعی سالم‌تری بسازند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *