چرا مشاوره پیش از طلاق مهم است؟| ۴ دلیل مهم که باید بدانید

"کلینیک روان‌درمانی حس تاسیس شده تا مراقبت‌های سلامت روان در اختیار همگان قرار گیرد. این مجموعه تلاش می‌کند تا با تسهیل ارتباط درمانگر و درمان‌جو، خدمات مشاوره ای در حوزه‌های مختلفی ارائه نماید و تجربه‌ی حس خوب روان‌درمانی را برای مراجعین به ارمغان بیاورد."

مشاوره پیش از طلاق چیست

در کودکی آن‌قدر در گوشمان قصه عاشقانه شاهزاده و دلبرش را خوانده‌اند که باورمان نمی‌شود بعد از ازدواج چه چالش‌هایی در انتظارمان است. وقتی وارد زندگی مشترک می‌شویم، می‌فهمیم که ازدواج تازه آغاز مسیر است و مشکلات زیادی می‌توانند به‌مرور زمان خودنمایی کنند. اگر این چالش‌ها به درستی مدیریت نشوند و ناگزیر این مسیر به طلاق ختم شود، آسیب‌های روانی و عاطفی دست از سرمان برنمی‌دارند. در این میان مراجعه به مشاوره پیش از طلاق از پیچیده‌تر شدن مشکلات جلوگیری می‌کند.

این مشاوره به همه زوج‌هایی که در بحران‌های جدی هستند کمک می‌کند. اگر فرزندانی در میان باشند، این مشاوره می‌تواند به والدین کمک کند استرس کمتری را به‌ جان بخرند. در این مقاله از کلینیک حس به تحلیل اهمیت مشاوره طلاق می‌پردازیم. پس تا انتها همراه ما باشید تا متوجه شوید چگونه این مشاوره می‌تواند به بهبود روابط، کاهش استرس و راهنمایی در تصمیم‌گیری نهایی کمک کند.

مشاوره پیش از طلاق چیست؟

اهمیت مشاوره قبل از طلاق

این‌که می‌گویند: «علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد» را باید با طلا بنویسیم. اکثر زوج‌ها در پروسه طلاق از لحاظ روحی به ‌هم می‌ریزند و برای تصمیم‌گیری ذهن منسجمی ندارند. آن‌ها هیجانی تصمیم می‌گیرند و به قول خودشان می‌خواهند از این جهنم فرار کنند. جلسه‌های مشاوره به زوج‌ها کمک می‌کند که دوباره به رابطه‌شان نگاهی عمیق بیندازند. زخم‌هایشان را التیام ببخشند و با یادگیری مهارت‌های زناشویی به آغوش یکدیگر برگردند.

در جریان مشاوره، روان‌شناس به تصمیم‌گیری آگاهانه زوج کمک می‌کند و شرایط بعد از طلاق را برای دو نفر به تصویر می‌کشد. با وجود فرزند چالش‌های این مسیر دوچندان می‌شوند. پس مشاور در این شرایط به کل بافت خانواده کمک می‌کند تا با شرایط جدید سازگار شوند و آمادگی لازم را برای تغییرات جدید داشته باشند. به‌طورکلی اهداف از مشاوره پیش از طلاق عبارت‌اند از:

  • زوج دلایل طلاق را درک کنند.
  • زوج با احساسات مرتبط با طلاق همچون افسردگی بعد از طلاق کنار بیایند.
  • زوج برنامه‌ای برای تربیت فرزندان تنظیم کنند.
  • زوج برنامه‌ای مالی ایجاد کنند.
  • زوج مرزهایی با یکدیگر تعیین کنند.
  • زوج نحوه ارتباط موثر را یاد بگیرند.
  • زوج با تغییرات طلاق سازگار شوند.
پیشنهاد مطالعه:
زوج‌ درمانی (couple therapy) چیست؟ معرفی ۸ رویکرد رایج و مهم

چرا مشاوره پیش از طلاق مهم است؟

چرا پیش از طلاق باید مشاوره دریافت کنیم

طلاق هیچ‌گاه ظاهر خوشایندی ندارد. اصلاً اسم طلاق که می‌آید تن و بدن بزرگ‌ترها می‌لرزد. بااین‌حال گاهی طلاق بهترین راه برای جلوگیری از آسیب‌های دیگر است. مشاوره قبل از جدایی به زوج‌ها کمک می‌کند تا با دیدی بازتر و منطقی‌تر در مورد جدایی تصمیم بگیرند. این مشاوره به رفع سوءتفاهم‌ها و سوءظن‌ها، کاهش خشم و توقعات بی‌جا و توجه به خوبی‌های زندگی مشترک کمک می‌کند. همچنین مانع از احساس گناه و پشیمانی پس از طلاق می‌شود و فرد را برای مرحله جدید زندگی آماده می‌کند.

در نهایت، دریافت خدمات روان‌شناسی قبل از طلاق به زوج‌ها کمک می‌کند تا با کمترین آسیب روحی و روانی از این مرحله دشوار بگذرند و زندگی جدید خود را به بهترین شکل آغاز کنند. شما با پر کردن فرم زیر می‌توانید از بهترین و متخصص‌ترین مشاوران مجموعه کلینیک حس تایم مشاوره رزرو کنید.

بارگذاری...

با ما همراه باشید تا در ادامه دلایل اهمیت مشاوره پیش از طلاق را بررسی می‌کنیم:

۱- درک و شناخت بهتر مشکلات و پیدا کردن راه‌حل‌های جدید

جلسه‌های مشاوره پیش از طلاق فرصتی است تا زوج‌ها در محیطی امن و بدون قضاوت از احساسات و نگرانی‌هایشان صحبت کنند. در این فضا مشاور با توجه به صحبت زوج ریشه مشکلات را بررسی می‌کند. بررسی الگوهای رفتاری، ارتباطات نادرست یا مسائل عاطفی و روانی تنها بخشی از مسائلی هستند که مشاور مدنظر قرار می‌دهد. زمانی که مشاور دید وسیعی نسبت به زوایای مختلف رابطه پیدا کرد، با سرنخ‌هایی که دارد به زوج کمک می‌کند تا تصمیم‌های آگاهانه‌تری بگیرند. (مقاله مرتبط: زوج‌ درمانی چیست)

۲- ارتباط بهتر بین همسران و صحبت آرام و متمدنانه در مورد مشکلات

به نقل از سایت marriage: «در زمان طلاق آن‌قدر میزان خشم زوج بالا است که نمی‌توانند به‌صورت عادی و بدون پرخاش با هم صحبت کنند و به توافق برسند. در اینجا مشاوره پیش از طلاق به آن‌ها کمک می‌کند تا با لحنی متمدنانه و شفاف، مشکلاتشان را به زبان بیاورند و تعاملی سازنده داشته باشند.» این تعامل سازنده باعث می‌شود دوباره به تصمیمی که گرفته‌اند با چشمی بازتر نگاه کنند. (مقاله مرتبط: حفظ زندگی مشترک پس از مهاجرت)

پیشنهاد مطالعه:
اهمیت «بالا بردن اعتماد به نفس در کودکان» + ۱۶ راهکار موثر

۳- کاهش آسیب‌های طلاق و یافتن بهترین راه برای رفاه کودکان

جدایی با وجود فرزند سخت‌ترین تصمیم است. هر پدر و مادری می‌خواهد بهترین شرایط را برای فرزندش مهیا کند. حالا اگر این پدر و مادر با هم سازگار نباشند و بحث طلاق پیش بیاید، استرس فرزندشان هم به دیگر استرس‌هایشان اضافه می‌شود. حتی جنگ قدرت پیش می‌آید و هرکدام می‌خواهند حضانت فرزند را بگیرند.

در این شرایط مشاوره پیش از طلاق به زوج کمک می‌کند تا فرزندشان را برای شرایط زندگی جدید آماده کنند و خودشان هم به نتیجه عاقلانه‌ای درباره نگهداری فرزند برسند. در این فرایند نحوه ارتباط والدین و همکاری آن‌ها بعد از طلاق برای فرزندپروری مشخص می‌شود و زوج اهداف مشترکی تعیین می‌کنند تا فرزندان آسیب‌های بعد از جدایی را کمتر متوجه شوند.

۴- تصمیم‌گیری آگاهانه و برنامه‌ریزی برای سالم‌ترین و آسان‌ترین راه گذر از طلاق

تصمیم‌گیری آگاهانه در مورد طلاق مستلزم درک عمیق از تمامی جنبه‌های این فرایند مانند پیامدهای عاطفی، مالی و اجتماعی آن است. مشاوره پیش از طلاق به زوج‌ها کمک می‌کند تا با دیدی بازتر به آینده خود نگاه کنند و بهترین تصمیم را برای خود و خانواده‌شان بگیرند.

در این مسیر برنامه‌ریزی دقیق برای گذر از طلاق به سالم‌ترین و آسان‌ترین شکل مهم است. این برنامه‌ریزی شامل تعیین نحوه تقسیم اموال، تنظیم شرایط حضانت و حمایت از کودکان و یادگیری نحوه برقراری ارتباط سازنده پس از جدایی است. با این رویکرد زوج بدون تنش، فرایند طلاق را طی می‌کنند و آینده‌ای پایدار و کم تنش برای خود و فرزندانشان رقم می‌زنند.

چه زمانی باید به مشاوره پیش از طلاق مراجعه کنیم؟

مشاوره پیش از طلاق چیست

در مواقعی که زوج به طور مداوم به طلاق فکر می‌کنند، قدرت تصمیم‌گیری درست برای آینده را ندارند، تمرکز لازم برای برنامه‌ریزی حال و آینده را از دست داده‌اند، احساس افسردگی یا پرخاشگری می‌کنند و از زندگی دونفره خسته شده‌اند، مشاوره پیش از طلاق کلید طلایی برای بازشدن قفل مشکلاتشان است.

انواع مشاوره طلاق چیست؟

مشاوره طلاق هم انواع گوناگون دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

  • مشاوره پیش از طلاق: هنگامی که زوج تصمیم به جدایی می‌گیرند، مشاوره پیش از طلاق با فراهم کردن مسیری هموارتر، به آن‌ها در این مسیر دشوار آگاهی می‌دهد.
  • مشاوره بعد از طلاق: مشاوره پس از طلاق راهکاری موثر برای غلبه بر سردرگمی، ترس و تردید پس از جدایی و گرفتن تصمیمات بهتر در ادامه زندگی است.
  • مشاوره طلاق توافقی: در شرایطی که زوج تصمیم به طلاق گرفته‌اند اما در برخی مسائل با مشکل مواجه هستند، مراجعه به مشاوره پیش از طلاق می‌تواند با ایجاد توافق و سازش، کمترین آسیب را برای آن‌ها ایجاد کند.
  • مشاوره فردی: اگر فردی در پروسه طلاق مشاور نداشته باشد، درگیر اختلالات روحی و افسردگی می‌شود.
  • مشاوره زوج: مشاوره پیش از طلاق به زوج کمک می‌کند تا با کمترین آسیب و با دیدی آگاهانه از این مرحله دشوار بگذرند.
  • مشاوره خانواده: مشاوره خانواده با تمرکز بر منافع کودکان، به زوج کمک می‌کند تا تصمیماتی آگاهانه در مورد حضانت، تربیت و آینده فرزندان خود بگیرند و از آسیب‌های احتمالی طلاق بر آن‌ها کم کند.
پیشنهاد مطالعه:
خانواده درمانی چیست و چه تاثیری بر روابط خانوادگی ما دارد؟

کلام آخر

مشاوره پیش از طلاق برای تمامی افرادی که درگیر چالش طلاق هستند کارآمد است. این مشاوره به شما کمک می‌کند تا با خشم یا ناراحتی باقی‌مانده کنار بیایید، بهتر متوجه شوید که چه عواملی در ازدواج شما مشکل‌ساز بوده‌اند و دیدگاه مثبت‌تری نسبت به آینده خود پیدا کنید. اگر به فکر دریافت خدمات مشاوره پیش از طلاق هستید، انتخاب درمانگری باتجربه و کاربلد که اهمیت فراوانی دارد.

آینده شما آن‌قدر باارزش است که باید هر قدمتان را با آگاهی بردارید. ما در کلینیک حس کنارتان هستیم تا این مرحله دشوار را با آرامش و درایت پشت سر بگذارید. با کمک مشاوران باتجربه ما، مسیر روشنی برای خود و خانواده‌تان ایجاد کنید. همین امروز با رزرو وقت مشاوره، اولین قدم را برای ساختن آینده‌ای بهتر بردارید!

سوالات متداول

  1. فرایند جلسات مشاوره پیش از طلاق چگونه است؟
    احساساتتان را شفاف بیان می‌کنید، به صحبت یکدیگر گوش می‌دهید، مهارت‌های ارتباطی‌تان افزایش می‌یابد و در نهایت به راهکار عملی می‌رسید.
  2. هزینه مشاوره قبل از طلاق چقدر است؟
    هزینه مشاوره پیش از طلاق به محل کلینیک، تجربه مشاور و مدت جلسات بستگی دارد.
  3. مدت زمان مشاوره قبل از طلاق چقدر است؟
    تعداد جلسه‌های پیش از طلاق به میزان چالش‌های زوج بستگی دارد. اما هفته‌ای یکبار برگزار می‌شود و هر جلسه ۶۰ دقیقه طول می‌کشد.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *