موفقیت در ازدواج دوم| ۷ نکته مهم برای افزایش موفقیت در زندگی

"کلینیک روان‌درمانی حس تاسیس شده تا مراقبت‌های سلامت روان در اختیار همگان قرار گیرد. این مجموعه تلاش می‌کند تا با تسهیل ارتباط درمانگر و درمان‌جو، خدمات مشاوره ای در حوزه‌های مختلفی ارائه نماید و تجربه‌ی حس خوب روان‌درمانی را برای مراجعین به ارمغان بیاورد."

موفقیت در ازدواج دوم

موفقیت در ازدواج دوم معمولاً برای افرادی دغدغه می‌شود که در ازدواج قبلی تجربه‌ای ناموفق را پشت سر گذاشته‌اند و می‌خواهند زندگی بهتری بسازند. بعد از طلاق، بسیاری تصور می‌کنند که از اشتباهات گذشته درس گرفته‌اند و این دفعه انتخاب بهتری دارند؛ اما واقعیت این است که بدون شناخت عمیق از خود، امکان دارد همان اشتباهات را تکرار کنند. ازدواج دوم بعد از طلاق یا فوت همسر پدیده‌ای چالش‌برانگیز و هیجانی است. در واقع افراد می‌توانند از تجربه‌های ازدواج اول درس بگیرند و ازدواجی موفق‌تر داشته باشند، اما با چالش‌هایی مانند مسائل مالی، فرزندان و سازگاری با شریک جدید هم روبه‌رو هستند. (مقاله مرتبط: مشاوره پیش از طلاق)

اگر تصمیم به ازدواج مجدد گرفته‌اید، ولی نگران تکرار اشتباه‌های گذشته هستید، آگاهی از اصول و نکات کلیدی می‌تواند مسیر شما را هموارتر و ذهنتان را آرام کند. در این مقاله از کلینیک حس به بررسی ۷ نکته مهم برای موفقیت در ازدواج دوم می‌پردازیم تا به شما کمک کنیم زندگی مشترک جدید را با آگاهی و اطمینان بیشتری آغاز کنید.

چرا موفقیت در ازدواج دوم اهمیت بالایی دارد؟

راه های موفقیت در ازدواج دوم

شنیده‌اید که بزرگان می‌گویند: «مارگزیده از ریسمان سیاه و سفید می‌ترسد»؟ بله، کسی که در ازدواج قبلی به‌ واسطه طلاق یا مرگ طعم تلخ از دست دادن همسرش را چشیده است، در ازدواج بعدی اضطراب بیشتری تجربه می‌کند. این اضطراب دلایلی مختلفی دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

۱- عوارض روانی تجربه قبلی

در مواجهه با پدیده ازدواج مجدد، نگرانی از تکرار شکست قبلی، احساسی طبیعی است. تجربه ناخوشایند جدایی یا فقدان همسر سایه‌ای از اضطراب و بی‌اعتمادی را بر زندگی فرد می‌اندازد. این فرد از سویی می‌ترسد مجدد شکست بخورد و از سویی دیگر به‌خاطر تردید در انتخاب‌ها و قضاوت‌های شخصی احتیاط می‌کند. (مقاله مرتبط: روان‌ درمانی فردی)

۲- حساسیت بیشتر

طلاق صرف نظر از دلیل و نحوه جدایی، آسیب‌های روحی و روانی عمیقی برای هر دو طرف دارد. این آسیب‌ها، گاهی تا سال‌ها بعد از جدایی هم باقی می‌مانند و حتی گاهی در ازدواج دوم خودشان را نشان می‌دهند. مثلاً فردی که یک‌بار طلاق گرفته است احتمالاً نمی‌تواند به کسی اعتماد کند و همین مورد درصد موفقیت در ازدواج دوم را کاهش می‌دهد. همچنین ایجاد رابطه صمیمی و سالم را سخت می‌کند. (مقاله مرتبط: افسردگی بعد از طلاق)

طلاق عامل مهمی در نابود کردن احساس ارزشمندی فرد است. بعد از تجربه تلخ در رابطه قبلی فرد احساس بی‌کفایتی و بی‌ارزشی می‌کند. این احساس بر میزان موفقیت در ازدواج دوم تأثیر فراوانی دارد. فردی که دائم نگران است پارتنرش را از دست دهد حساسیت‌های همیشگی دارد، همه چیز را کنترل می‌کند و با اضطرابش پارتنرش را آزار می‌دهد.

پیشنهاد مطالعه:
علائم خیانت در رابطه چیست؟ و چه واکنشی باید داشته باشیم؟

۳- الگوهای ارتباطی ناسالم و کمبود مهارت ارتباطی

الگوهای ناسالم مثل ویروسی هستند که از رابطه‌ای به رابطه دیگر منتقل می‌شوند. تصور کنید آقا و خانمی در ازدواج اول همیشه به‌جای این‌که منطقی صحبت کنند، با داد و فریاد و توهین با هم حرف می‌زدند. همین الگوی ارتباطی مخرب هم باعث شده که رابطه آن‌ها به بن‌بست برسد و در نهایت جدا شوند. حالا اگر همین خانم یا آقا، بدون این‌که مهارت‌های ارتباطی‌شان را بالا ببرند و ازدواج کنند، قطعاً ازدواج بعدی هم به جدایی ختم می‌شود.

 به نقل از سایت chabad.org: «کسی که نمی‌تواند اشتباهاتش را بپذیرد و از آن‌ها درس بگیرد، محکوم به تکرار آن‌ها است.»

۴- چالش‌های ادامه‌دار ازدواج اول

این عامل به نوع جدایی در ازدواج اول بستگی دارد. مثلاً کسی که همسرش فوت کرده و عاشق هم بوده‌اند با کسی که طلاق گرفته است تفاوت دارند. حتی وجود فرزند هم در این عامل نقش مهمی دارد. فرزندان فارغ از سنشان، معمولاً بعد از طلاق یا فوت یکی از والدین آسیب‌پذیر می‌شوند. در بسیاری از موارد، آن‌ها فرد جدیدی را که وارد خانواده می‌شود، یک مزاحم می‌بینند که توجه و محبت والدینشان را از آن‌ها می‌گیرد. (مقاله مرتبط: خانواده درمانی)

والدین باید تلاش کنند که احساسات فرزندشان را بپذیرند، به نگرانی‌هایشان گوش دهند و آن‌ها را مطمئن کنند که همیشه دوستشان دارند. همچنین همسر جدید نباید با این نگرش وارد خانواده شود که جایگزین پدر یا مادر واقعی کودک خواهد شد. مشکلات مالی و مسائل مربوط به حضانت فرزند هم از جمله مواردی هستند که می‌توانند به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر موفقیت در ازدواج دوم تأثیرگذار باشند. این مسائل اگر به طور کامل در ازدواج اول حل نشده باشند، می‌توانند به شکل‌های مختلف در زندگی مشترک جدید بروز و مشکلاتی را ایجاد کنند.

راه‌های موفقیت در ازدواج دوم

نکات مهم برای موفقیت در ازدواج دوم

اگر می‌خواهید از یک سوراخ دو بار گزیده نشوید و شما هم با ازدواج به آرامش برسید موارد زیر را مد نظر قرار دهید:

۱- برای ازدواج هدفی تعیین کنید

اول باید به این درک برسید که ازدواج به تنهایی ضامن خوشبختی شما نیست. بسیاری از افراد با این تصور غلط که ازدواج می‌تواند به طور جادویی تمام مشکلات و ناخوشی‌های زندگی‌شان را برطرف کند، وارد رابطه می‌شوند. درحالی‌که ازدواج، مانند هر جنبه دیگری از زندگی، نیازمند تلاش، فداکاری و درک متقابل است.

هدف از ازدواج باید چیزی فراتر از خوشبخت شدن باشد. باید به دنبال اهداف مشترک، رشد فردی و ایجاد زندگی معنادار در کنار همسر باشید. اگر هدف شما از ازدواج فقط رسیدن به خوشبختی باشد، کوچک‌ترین رفتار ناخوشایند از سوی همسرتان می‌تواند شما را آزرده و ناامید کند، چراکه انتظارات شما برآورده نشده است.

۲- انتظارات واقع‌بینانه از ازدواج داشته باشید

انتظارات واقع‌بینانه از ازدواج و همسویی این انتظارات با دیدگاه‌های همسر، از عوامل کلیدی در موفقیت هر رابطه‌ای، به‌ویژه ازدواج دوم است. قبل از هرگونه تصمیمی برای ازدواج مجدد، باید انتظارات خود را به طور شفاف و دقیق مشخص کنید. در این انتظارات باید رودربایستی با خودتان را کنار بگذارید و درباره موارد گوناگونی مانند میزان ابراز عشق و علاقه، نقش همسر در زندگی، نحوه مدیریت مسائل مالی، چگونگی تقسیم وظایف و مسئولیت‌ها، انتظارات از روابط خانوادگی و اجتماعی فکر کنید.

پیشنهاد مطالعه:
تفاوت روانشناس با روانکاو چیست و باید به کدام یک مراجعه کنیم؟

تهیه لیستی از این انتظارات و بحث و تبادل نظر پیرامون آن‌ها با همسر آینده، گامی مهم در جهت شناخت دیدگاه‌های یکدیگر و ایجاد توافق در موارد ظریف زندگی است. این کار به شما کمک می‌کند تا از تفاوت‌های احتمالی در انتظارات آگاه شوید و بتوانید قبل از شروع زندگی مشترک، در مورد آن‌ها به تفاهم برسید.

۳- مهارت‌های ارتباطی‌تان را تقویت کنید

تقویت مهارت‌های ارتباطی، سنگ بنای موفقیت در ازدواج دوم است. روابط زناشویی پویا و پایدار، ریشه در تعاملات سازنده، صمیمانه و همراه با احترام متقابل بین زوج دارد. به اشتراک گذاشتن احساسات، عقاید و نیازها از طریق گفتگوی مؤثر، نقش به سزایی در ایجاد صمیمیت و درک متقابل ایفا می‌کند.

ایجاد فضایی امن و آرام برای گفتگو، ابراز همدلی و درک دیدگاه‌های همسر گوشه‌ای از مواردی هستند که باید به آن‌ها توجه ویژه‌ای داشته باشید. باید به همسر خود احساس امنیت و اعتماد بدهید تا بتواند به‌راحتی احساسات و افکار خود را با شما در میان بگذارد. ابراز علاقه یادگرفتنی است پس از مشاوری باتجربه و کاربلد کمک بگیرید. اگر به همسرتان ابراز علاقه کنید عزت‌نفس او را افزایش می‌دهید و مهر و محبتی اصیل در خانه شما به جریان می‌افتد.

۴- در مورد نقش‌ها صحبت کنید

می‌دانیم که نقش‌های جنسیتی با گذر زمان و تغییر شرایط اجتماعی دستخوش تغییر می‌شوند؛ اما هر یک از زوج‌ها نقش منحصربه‌فرد خود را در زندگی زناشویی ایفا می‌کنند. این نقش‌ها و مسئولیت‌ها باید پیش از شروع زندگی مشترک به طور کامل تعریف و درک شوند. ابهام در این زمینه می‌تواند باعث بروز اختلاف و تنش در زندگی زناشویی شود. مثلاً زوج‌ها باید در مورد نحوه تقسیم وظایف خانه، مسئولیت‌های مالی، تربیت فرزندان و سایر جنبه‌های زندگی مشترک به توافق برسند.

۵- رابطه‌ای سالم ایجاد کنید

شکل‌گیری و آغاز یک رابطه، مرحله‌ای حیاتی در مسیر رسیدن به زندگی مشترک سالم و موفقیت در ازدواج دوم است. در این مرحله عجله نکنید؛ چراکه این زمان به شما و طرف مقابلتان فرصتی می‌دهد تا علاوه بر ایجاد و برقراری رابطه‌ای صمیمانه و سالم به شناخت کافی و عمیقی از یکدیگر برسید. در این دوره می‌توانید کم‌کم با شخصیت، ارزش‌ها، باورها، اهداف، نقاط قوت و ضعف و انتظارات طرف مقابل آشنا شوید.

۶- بیشتر صحبت کنید تا کمتر تعارض داشته باشید

ارتباط کلامی شالوده هر رابطه سالم و پایداری است. تبادل آزادانه و صادقانه افکار، احساسات، ترس‌ها، نیازها و تمایلات نقشی بی‌بدیل در شناخت عمیق‌تر و ایجاد صمیمیت بین انسان‌ها ایفا می‌کند. هرچه میزان گفتگو و تبادل نظر بین شما بیشتر باشد، درک متقابلی از دنیای درونی یکدیگر پیدا می‌کنید و زمینه‌های سو تفاهم و اختلاف‌نظر کم می‌شود. پس از بیان احساسات و نیازهای خود نهراسید و برای شنیدن و درک دیدگاه‌های همسر خود آماده باشید. این گزینه به شما کمک می‌کند تا به شناخت بهتری از یکدیگر برسید و پیوند عاطفی مستحکمی را بنا کنید.

۷- با فرزندان ناتنی مانند فرزند خودتان رفتار کنید

شما در جایگاه والدین ناتنی وظیفه دارید ضمن احترام به والدین اصلی فرزندان، ارتباطی صمیمانه و سازنده با آن‌ها برقرار کنید. این موضوع مستلزم صبر، درک و همدلی است. یادتان باشد که فرزندان ناتنی، به دلایل مختلفی مانند تجربه طلاق والدین خود، با شما و ازدواج جدید، احساسات متفاوتی دارند.

پیشنهاد مطالعه:
مشکلات ازدواج با مرد خارجی چیست؟ آری یای خیر؟

این موضوع زمانی پیچیده‌تر می‌شود که از ازدواج دوم فرزند یا فرزندانی متولد شوند. در این شرایط ایجاد تعادل بین فرزندان خود و فرزندان ناتنی و جلوگیری از هرگونه تبعیض یا احساس نادیده گرفته شدن در آن‌ها، اهمیت ویژه‌ای دارد.

نکات مهم برای موفقیت در ازدواج دوم

زمانی که تصمیم به ازدواج دوم می‌گیرید باید به اصولی توجه کنید. موفقیت در ازدواج دوم سخت‌تر از ازدواج اول است؛ اما نشدنی نیست.

  • مطمئن شوید قلب و ذهنتان از همسر قبلی کامل پاک شده است.
  • با همسر قبلی رابطه احساسی نداشته باشید.
  • جایگاه فرزندان ازدواج اول بالاتر از همسرتان نیست.
  • همسر جدیدتان را با پارتنر قبلی مقایسه نکنید.
  • از شکست قبلی احساس شرم و درماندگی نکنید.

برای موفقیت در ازدواج دوم از چه کسی کمک بگیرم؟

چگونه در ازدواج دوم موفق شویم

آیا در واقعیت هر شکست مقدمه‌ای برای پیروزی است؟ بله اگر از شکست‌های گذشته درسی بگیریم و روی نقطه‌ضعف‌های خود کار کنیم، از نظر درونی بزرگ می‌شویم و امکان خطا در موقعیت‌های بعدی را کاهش می‌دهیم. مثلاً اگر بعد از طلاقی سخت، تصمیم به ازدواج دوم گرفته‌اید باید ببینید چه عواملی در زندگی قبلی چالش ایجاد کرده‌اند و آیا آن نقاط ضعف را ترمیم کرده‌اید؟ اگر بعد از فوت همسر تصمیم گرفته‌اید زندگی عاشقانه دیگری تشکیل دهید آیا از حس غم همسر اول بیرون آمده‌اید؟ در تمامی این مسیر مشاوره پیش از ازدواج می‌تواند مثل کتاب راهنما همراه شما باشد.

کلام آخر

در این مقاله به رازهای موفقیت در ازدواج دوم پرداختیم. ازدواج مجدد مانند فرصتی دوباره برای ساختن زندگی مشترک است، اما این بار کوله‌باری از تجربیات گذشته، آگاهی بیشتر و شناخت بهتر از خود و شریک زندگی روی دوش شما قرار دارد. یادمان باشد که ازدواج چه برای اولین‌بار و چه به‌عنوان شروع دوباره، نیازمند تلاش، صبوری و تعهد است. با نگاه مثبت، یادگیری از گذشته و تمرکز بر ساختن آینده‌ای روشن، می‌توان زندگی مشترکی موفق و پایداری را رقم زد.

در این مسیر مشاوره پیش از ازدواج همراهی مطمئن برای شما است. ما در مجموعه روان‌شناسی حس حتی برای مهاجران ایرانی خارج از کشور که تصمیم به ازدواج مجدد گرفته‌اند خدمات مشاوره پیش از ازدواج ارائه می‌دهیم. موفقیت در نزدیکی شما است. کافی است فرم رزرو نوبت را پر کنید و از خدمات ما بهره‌مند شوید.

سؤالات متداول

  1. پیش‌نیازهای ضروری برای موفقیت در ازدواج دوم کدام‌اند؟
    فاصله زمانی مناسب بین ازدواج اول و ازدواج دوم، دریافت خدمات مشاوره پیش از ازدواج پیش‌نیازهای ضروری برای موفقیت در ازدواج دوم هستند.
  2. فاصله زمانی مناسب بین ازدواج اول و ازدواج دوم برای خانم‌ها چقدر است؟
    فاصله زمانی مناسب بین ازدواج اول و ازدواج دوم برای خانم‌ها ۶ ماه است.
  3. فاصله زمانی مناسب بین ازدواج اول و ازدواج دوم برای آقایان چقدر است؟
    فاصله زمانی مناسب بین ازدواج اول و ازدواج دوم برای آقایان یک‌ سال است.
  4. چه کتاب‌هایی برای موفقیت در ازدواج دوم به شما کمک می‌کنند؟
    مطالعه کتاب «چه چیزی باعث پایان عشق می‌شود؟» اثر دکتر جان گاتمن و کتاب «تئوری انتخاب» اثر دکتر گلاسر برای موفقیت در ازدواج دوم به شما پیشنهاد می‌شوند.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *