این روزها ترند شده که زوجها بر اساس فانتزیهایشان نفر سومی را به اتاقخواب دعوت میکنند و به آن تریسام میگویند. تریسام یا رابطه جنسی سه نفره میتواند بین یک مرد و دو زن، یک زن و دو مرد، سه مرد یا سه زن اتفاق بیفتد. در تریسام به قول قدیمیها «دو دست بیشتر میشه، اما نون هم سه قسمت میشه!» یعنی هیجان رابطه جنسی بالاتر میرود، اما چالشهای عمیقی مثل بیماریهای جنسی یا ایجاد مشکلات عاطفی بین زوج هم به وجود میآید.
ما در این مقاله قصد تأیید یا رد این نوع رابطه را نداریم اما از شما میخواهیم تا انتها با این بلاگ کلینیک حس همراه باشید تا درک کنید که پشت پرده موضوع تریسام چیست؟ چقدر رایج است؟ چه آسیبهایی دارد و برای چه افرادی این رابطه جالبتر است.
رابطه تریسام | |
مزایا | کشف تمایلات جنسی جدید، خشنود کردن شریک عاطفی، ایجاد هیجان، برآورده کردن فانتزی جنسی، تجربه کمپرشن یا همان لذت بردن از لذت شریک، ترولیسم یا همان لذت بردن از دیدن رابطه جنسی شریک با دیگری، تحریک از مشاهده روابط جنسی دیگران، فرصت کشف دوجنسگرایی یا همجنسگرایی، کاهش موانع ذهنی و روانی در عملکرد جنسی |
معایب | آسیب به رابطه عاطفی و ایجاد حسادت و ناامنی، احساس گناه، ناراحتی، اجبار و عدم رضایت، انگ و قضاوت منفی از سوی جامعه، افزایش خطر ابتلا به بیماریهای مقاربتی |
رابطه جنسی سهنفره یا تریسام چیست؟
به نقل از سایت theguardian: «بر اساس نظرسنجی از ۴۱۷۵ نفر که توسط محقق جنسی مؤسسه کینزی، دکتر جاستین لهمیلر، برای کتاب «به من بگو چه میخواهی» انجام شده است، تریسام رایجترین فانتزی جنسی در آمریکا به شمار میرود. در این پژوهش که جامعه آماری افراد ۱۸ تا ۸۷ساله بودند، ۹۵ درصد از مردان و ۸۷ درصد از زنان گفته بودند که حداقل یکبار به رابطه با چند شریک جنسی فکر کردهاند. (مقاله مرتبط: حفظ زندگی مشترک پس از مهاجرت)»
اما تریسام چیست؟ تریسام که به آن تریو یا ménage à trois میگویند واژهای فرانسوی به معنی «یک خانه با سه نفر» است. در واقع به رابطه جنسی میان سه نفر به طور همزمان گفته میشود. تریسام با سکس گروهی تفاوت دارد؛ چرا که سکس گروهی معمولاً به رابطه جنسی با حضور چهار نفر یا بیشتر اشاره دارد. دیدگاه افراد به تریسام با هم متفاوت است و به تجربههای شخصی، دیدگاههای آنها دربارهی سکس و تأثیرات فرهنگی بستگی دارد. (مقاله مرتبط: مشکلات ازدواج با مرد خارجی)
چه روابطی زمینهساز تریسام هستند؟
در چند دسته از الگوهای ارتباطی احتمال اینکه تریسام داشته باشند بالاتر میروند. این الگوها در ایران بهصورت پنهان هستند و کمتر کسی درباره آن صحبت میکند. اما الگوهای ارتباطی زمینهساز تریسام چیست؟
- سوئینگی: در رابطه سوئینگی زوجها تصمیم میگیرند با افراد یا زوجهای دیگر رابطه جنسی داشته باشند. در این سبک اتفاقاتی مثل تعویض شریک، رابطه جنسی گروهی و تریسام میافتد. سوئیچ پارتی اصطلاحی است که به تازگی در بین جوانان ترند شده.
- پلیآموری (چند عشقی): پلیآموری نوعی از سبک زندگی است که در آن افراد بیش از یک رابطه جنسی یا عاطفی دارند. در این الگو فرد در رابطه گروهی با سه نفر یا بیشتر است. حتی امکان دارد همزمان در چندین رابطه باشد.
- ازدواج یا رابطه باز: اگر بخواهیم بگوییم ربط ازدواج یا رابطه باز با تریسام چیست، زوجی را در نظر بگیرید که هر دو توافق میکنند که با افراد دیگر رابطه جنسی داشته باشند. در این الگو زوج با دیگران رابطه برقرار میکنند یا هر یک از آنها علاوه بر رابطه اصلی خود، رابطه جداگانهای هم دارند.
- غیر تکهمسری توافقی (CNM): غیر تکهمسری اصطلاحی کلی برای زوجهایی است که افراد در آن مدلهای مختلف روابط جنسی را تجربه میکنند. دراینرابطه افراد بیش از یک شریک جنسی دارند و هر شریک از وجود دیگری آگاه است.
همه روابطی که در بالا گفتیم اشکالی از CNM هستند. آیا میدانید تفاوت خیانت با این نوع روابط و تریسام چیست؟ شفافیت و صداقت در مورد سایر شرکا همان چیزی است که CNM و تریسام را از خیانت متمایز میکند. (مقاله مرتبط: زوج درمانی چیست)
دلیل تمایل افراد به تریسام چیست؟
ما نمیتوانیم دقیق و قطعی بگوییم که دلیل گرایش افراد به تریسام چیست چراکه افراد انگیزههای متفاوتی دارند. بااینحال یکسری دلایل مشترک وجود دارد که در ادامه به آنها میپردازیم.
- اشتیاق به رابطه با جنس موافق: بعضی افراد بایسکشوال هستند یعنی هم به رابطه با هم جنس خودشان و هم با همسرشان تمایل دارند.
- خیانت و احساس گناه: احتمال دارد فردی که قبلاً به همسرش خیانت کرده حالا شرایطی فراهم کند که همسرش هم با نفر سومی رابطه بگیرد. درواقع به این شکل عذاب وجدانش را کم میکند.
- هیجانطلبی: نقش هیجانطلبی در علاقه به تریسام چیست؟ یکنواختی در رابطه آن هم بعد از گذشت سالها رابطه زناشویی، اصلاً عجیب نیست. اینکه چطور این یکنواختی جبران شود مهم است. بعضی افراد برای تجربه لذت بیشتر تریسام را انتخاب میکنند.
- گرایش به خیانت: احتمال دارد یکی از زوجها دلش رابطه با فردی جدید بخواهد. در این شرایط با ایجاد رابطه سهنفره همه چیز را عادی جلوه میدهد و به خواستهاش میرسد.
- کیفیت پایین رابطه جنسی: بعضی افراد بهجای اینکه مشکل جنسی با همسرشان را با کمک سکس تراپیست یا زوج درمانگر حل کنند، به تریسام رو میآورند.
- دیدن فیلمهای پورن: اگر بخواهیم ملموستر بگوییم که ربط دیدن فیلم پورن و تریسام چیست، درواقع بیشتر اوقات فانتزی افراد و خواستههای عجیبوغریبشان بهخاطر دیدن فیلمهای پورن است.
پیامدهای تریسام چیست؟
اگر شما و شریک زندگیتان تصمیم گرفتهاید که نفر سوم را به رابطهی خود اضافه کنید و برای اولین بار رابطهی سهنفره را تجربه کنید، بهتر است از پیامدهای احتمالی آن آگاه باشید. وقتش رسیده که بدانید پیامدهای جبرانناپذیر تریسام چیست.
۱- احساسات ناخواسته نسبت به نفر سوم
رابطه جنسی باعث ترشح هورمونهایی مانند اکسیتوسین میشود که در ایجاد پیوندهای عاطفی نقش دارند. تصور کنید که یکی از زوجها در طول رابطه جنسی سه نفره، احساس صمیمیت و نزدیکی خاصی با فرد سوم تجربه کند. این احساس میتواند به دلیل تماس فیزیکی، گفتگوهای صمیمانه یا حتی احساس آسیبپذیری در حضور فرد سوم باشد. در نتیجه این فرد احتمال دارد شروع به خیالپردازی در مورد آیندهای عاشقانه با فرد سوم کند یا در غیاب شریک اصلی خود به طور مخفیانه با او در تماس باشد.
۲- حسادت
اگر بخواهیم بگوییم قویترین حس بعد از تریسام چیست باید به حسادت اشاره کنیم. حتی در عاشقترین زوجها هم این حس خودش را به وضوح نشان میدهد. این احساسها نباید نادیده گرفته شوند و کلید حل این مسئله صحبت صادقانه در مورد این حس است. تریسام شما را از لحاظ روانی به نقطه ناامن میکشاند و حسادت به وجود میآید.
۳- نادیده گرفتن یکی از افراد در طول رابطه
در رابطه جنسی که هیجانهای افراد به بالاترین سطح میرسد، واقعاً سخت است که به طور یکسان به همه توجه کنید. این عدم مدیریت باعث به وجود آمدن احساس طردشدگی میشود. از قبل دربارهی نقشها و توقعات خود صحبت کنید و در طول رابطه به همه توجه کافی داشته باشید.
۴- احتمال انتقال بیماریهای مقاربتی (STI)
یکی از پیامدهای ناخواسته در رابطه جنسی، انتقال بیماریهای مقاربتی است. استفاده از وسایل محافظتی مانند کاندوم و انجام آزمایشهای لازم قبل از رابطه به کاهش این خطر کمک میکند. اچپیوی، سوزاک و ایدز از شایعترین بیماریهای مقاربتی هستند.
۵- بارداری ناخواسته
بارداری ناخواسته چالشهای جدی برای افراد ایجاد میکند. مثلاً زوج جوانی که قصد بچهدار شدن ندارند، اگر با بارداری ناخواسته مواجه شوند، ممکن است با تصمیمهای سختی مانند سقطجنین یا نگهداری کودک روبهرو شوند. این تصمیمها هرکدام عواقب عاطفی و اجتماعی خاص خود را دارند؛ بنابراین استفاده از روشهای پیشگیری از بارداری مانند کاندوم، قرصهای ضدبارداری، IUD و توافق در مورد روشهای جلوگیری بین زوج، اهمیت فراوانی دارد.
۶- اضطراب عملکردی
تصور کنید فردی که در کنار همسرش با پارتنر دیگری هم رابطه جنسی دارد، مدام نگران است که نتواند رضایت هر دو نفر را جلب کند و این موضوع باعث ایجاد استرس و اضطراب در او میشود. این استرس و اضطراب عملکرد جنسی فرد را کاهش میدهد و مشکلاتی مانند اختلال نعوظ یا عدم تحریک جنسی را به وجود میآورد.
در نهایت اگر زوج نتوانند به درستی در مورد انتظارات، ترسها و نگرانیهای خود صحبت کنند، احتمال سوءتفاهم و جریحهدار شدن احساسات بسیار زیاد است. همچنین اگر زوجها از قبل با مشکلاتی در رابطه خود دستوپنجه نرم میکردند، ورود شخص سوم به این عرصه میتواند اوضاع را به مراتب بدتر کند و حتی باعث طلاق شود. اعتماد سنگ بنای هر رابطهای است و تریسام میتواند این اعتماد را به شدت خدشهدار کند. اگر مرزها و خطقرمزها به درستی رعایت نشوند یا یکی از طرفین احساس فشار یا اجبار برای انجام این کار داشته باشد، اعتماد او به شریک خود از بین میرود.
از منظر خانواده درمانی تریسام تأثیرات بلندمدت و ناخوشایندی بر رابطه دارد. حتی اگر این تجربه با رضایت همه انجام شده باشد، باز هم میتواند نحوه دیدگاه آنها را نسبت به یکدیگر و رابطهشان تغییر دهد و تعادل رابطه را برای همیشه دگرگون کند.
کلام آخر
در این مقاله درباره اینکه تریسام چیست صحبت کردیم. یادتان باشد قبل از اینکه وارد رابطهی سهنفره شوید، با پارتنرتان دربارهی انتظارات، مرزها و احساسات احتمالی صحبت کنید. سکس سه نفره در صورتی که همه افراد احساس امنیت، راحتی و رضایت داشته باشند میتواند تجربهای مثبت باشد. به نظر شما این میزان تعادل در واقعیت با سطح بالای هیجانات دستیافتنی است؟
میدانیم که گاهی وسوسه انجام ترندهای جدید مثل سکس سهنفره، هوش از سر میپراند. اما آیا واقعاً آماده رویارویی با پیامدهای احساسی و جسمی آن هستید؟ اگر میخواهید با آگاهی بیشتری تصمیم بگیرید، پیشنهاد میکنیم از هر جای دنیا که هستید فرم نوبتدهی کلینیک حس را پرکنید و از مشاوری متخصص در حوزه روابط عاطفی و جنسی کمک بگیرید.
سؤالات متداول
- درمان تریسام چیست؟
اگر شما یا همسرتان دچار این افکار شدهاید میتوانید از روانشناس مجرب کمک بگیرید. همچنین حواستان باشد در جلسههای مشاوره پیش از ازدواج این موضوع را بررسی کنید. - روش مقابله باعلاقه همسرم به تریسام چیست؟
بهتر است ابتدا درباره این موضوع با همسرتان شفاف صحبت کنید و برای خانواده درمانی اقدام کنید. اطاعت و قبولکردن تریسام اعتمادبهنفس و احساسات شما را نابود میکند و شما را از چاله به چاه میاندازد. - آیا تریسام اختلال روانی است؟
خیر، تریسام در دسته انحرافات قرار دارد. - حکم شرعی تریسام چیست؟
حرام است.